در نشست علمی تسهیلگری کتاب نوجوان با حضور کارشناس این حوزه مطرح شد؛
گفتگو با نوجوانان باید با محوریت کتاب و کتابخوانی شکل بگیرد
ندا حیدری، تسهیلگر کتاب نوجوانان در نشست علمی تسهیلگری کتاب نوجوان که با حضور جمعی از کتابداران و علاقمندان و به مناسبت روز ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد گفت: گفتگو با نوجوانان باید با محوریت کتاب و کتابخوانی شکل بگیرد تا آثار مثبت آن قابل مشاهده باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، نشست علمی " تسهیلگری کتاب نوجوان" به مناسبت روز ادبیات کودک و نوجوان دیروز سه شنبه(20تیر) و با حضور یاسر تقوی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ زهرا بدن آرا، معاون امور کتابخانه ها و همکاری ها؛ ندا کریمی، رئیس اداره امور کتابخانه ها؛ حمید فرشید کیارودی، کارشناس برنامه ریزی، آمار و پژوهش، مسئولین این اداره کل و جمعی از کتابداران استان گیلان با سخنرانی ندا حیدری، کارشناس تسهیلگری کتاب نوجوانان به میزبانی سالن اجتماعات اداره کل هواشناسی استان گیلان برگزار شد.
کارشناس تسهیل گری کتاب نوجوانان در این نشست علمی که با هدف بررسی آخرین یافته ها در این حوزه و اشتراک تجربیات وی با کتابداران کتتابخانه های عمومی استان گیلان برگزار شد با اشاره به ویژگی های تولید کتاب در حوزه کودکان و نوجوانان، یکی از مهمترین دستاوردهای مترجمین و فعالین حوزه نشر در کشورمان را سرعت در ترجمه این آثار بلافاصله پس از انتشار این منابع عنوان کرد و آن را اقدامی ارزشمند در جهت دسترسی کودکان و نوجوانان به جدیدترین کتاب های روز دنیا ارزیابی کرد.
ندا حیدری همچنین شعر را یکی از ابزارهای مهم در پرورش خلاقیت های ذهنی کودکان و نوجوانان دانست و با بیان اینکه شعرای ایرانی به لحاظ ساختار ادبی هم در شعر کلاسیک و هم سنتی جزو برترین ها در سطح بین المللی هستند، استفاده از شعر در آثار تولیدی برای نوجوانان را موجب علاقمندی بیشتر ایشان به کتاب و کتابخوانی و درک درست از مطالب و موضوعات دانست.
حیدری علاقه نوجوانان به مطالعه آثار چندجلدی را یکی از مهمترین ویژگی های این گروه سنی توصیف کرد و با بیان اینکه خلق این آثار امروز در دنیا مورد توجه تولیدکنندگان آثار در حوزه کودک و نوجوان است به اهمیت مقوله مهم سیر داستانی کتاب های چندجلدی تاکید و آن را مهم دانست.
این تسهیل گرد کتاب نوجوانان در ادامه گفتگو با نوجوانان را با محوریت کتاب بسیار مهم عنوان کرد و گفت: برای تشکیل گروه های کتاب خوانی با حضور نوجوانان ابتدا باید به سراغ کتاب هایی با موضوع مناسب این رده سنی برویم و در این منابع کنکاش نماییم تا بهترین نتیجه را از تشکیل گروه های کتابخوانی بدست آوریم.
ندا حیدری لذت از مطالعه کتاب برای نوجوانان را مهم دانست و گفت: اگر نوجوانان از مطالعه کتاب لذت ببرند، آن را درک و این سیر مطالعاتی را دنبال خواهند کرد.
حیدری به ظرفیت مهم مدارس در تربیت نوجوانان کتاب خوان نیز پرداخت و یکی از علل عدم تمایل دانش آموزان به کتاب و کتابخوانی را عدم شناخت صحیح برخی از آموزگاران با روش های ایجاد انگیزه در نوجوانان برای کتاب و کتابخوانی عنوان کرد.
وی یادآور شد برای تربیت نوجوانان کتابخوان ابتدا باید آموزگاران مرتبط با این قشرآموزش های لازم را دیده و نحوه تعامل و ارتباط نوجوان با کتاب را فرا بگیرند.
گفتنی است این نشست علمی بصورت زنده و طریق صفحه اسکای روم اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز در معرض دید عموم علاقمندان قرار گرفت.
لیلا حیدری، کارشناس تسهیل گری کتاب نوجوانان و نویسنده ده ها عنوان کتاب در این حوزه است.